KORU is het Maori-woord voor “ontvouwend varenblad”.  Dit staat voor een nieuw begin, nieuw leven en groei.

KORU is ook de counselingpraktijk van Karla Schoeters voor psychosociale begeleiding van volwassenen, die door ziekte, ongeval of burn-out “opnieuw” op zoek willen gaan naar zichzelf.

Vragen als

  • wie was ik
  • wie ben ik nu
  • wie wil ik zijn

zijn de basis van zo’n persoonlijk onderzoek.

Door mijn ziekte was ik ineens veel sneller moe, kon minder verdragen, had snel last van stress. Ik kon niet blijven doen alsof er niets aan de hand was. Samen met Karla zocht ik een evenwicht tussen wat ik wil en wat ik aankan.

Joris

Na mijn kankerbehandeling was het voor mijn omgeving weer terug zoals voordien, ik leefde echter met een nieuwe realiteit en wou de dingen anders aanpakken, maar hoe? Via Koru heb ik geleerd beter naar mijn lichaam te luisteren en kan ik terug meer genieten van de kleine dingen des levens.

Ines

Na de revalidatie van mijn auto-ongeluk besefte ik dat het nooit meer zou zijn zoals vroeger. Samen met Karla ben ik op zoek gegaan naar wie ik ben met mijn beperking.

Ivo

Mijn burn-out gaf een duidelijk signaal, je kan niet verder gaan zoals je bezig bent, maar hoe dan wel? Met Karla heb ik beter leren luisteren naar mijn lichaam waardoor ik een nieuw evenwicht heb gevonden.

Eva