KORU is het Maori-woord voor “ontvouwend varenblad”.  Dit staat voor een nieuw begin, nieuw leven en groei.

KORU is ook de counselingpraktijk van Karla Schoeters voor psychosociale begeleiding van volwassenen, die op zoek willen gaan naar zichzelf.

Vragen als

  • wie ben ik nu
  • wie wil ik zijn
  • hoe sta ik in relatie tot mijn omgeving

zijn de basis van zo’n persoonlijk onderzoek.

Door mijn ziekte was ik ineens veel sneller moe, kon minder verdragen, had snel last van stress. Ik kon niet blijven doen alsof er niets aan de hand was. Samen met Karla  zocht ik een evenwicht tussen wat ik wil en wat ik aankan. Persoonlijke gesprekken voeren in het midden van de natuur was een enorme meerwaarde.

Joris

Na mijn kankerbehandeling was het voor mijn omgeving weer terug zoals voordien, ik leefde echter met een nieuwe realiteit en wou de dingen anders aanpakken, maar hoe? Via Koru heb ik geleerd beter naar mijn lichaam te luisteren. Ik kan terug meer genieten van de kleine dingen des levens.

Ines

Op een bepaald moment stelde ik mijn hele leven in vraag. Was ik wel goed bezig? Is dit het leven dat ik verder wil leiden?  Samen met Karla ben ik op zoek gegaan naar de zin van mijn leven. Ik heb mijn angsten onder ogen kunnen kijken.

Evert

Mijn burn-out gaf een duidelijk signaal: ‘je kan niet verder gaan zoals je bezig bent’. Maar hoe dan wel? Karla heeft me begeleid in de natuur waar ik beter heb leren luisteren naar mijn lichaam. Hierdoor heb ik een nieuw evenwicht gevonden in mijn leven.

Eva